2017-2018 BAHAR DÖNEMİ DERS KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU – Yaşar Üniversitesi

2017-2018 BAHAR DÖNEMİ DERS KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

• Geçtiğimiz dönemlerden farklı olarak, öğrenciler 29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında ders seçme, ekleme ve çıkarma işlemlerini danışman onayı olmadan gerçekleştirebileceklerdir.

• 2 Şubat tarihi, danışman onayı ve ders listelerinin oluşturulması işlemleri için ayrılmış olup, bu tarihte ders seçme, ekleme ve çıkarma işlemi yapılmayacaktır.

• 5-6 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek işlemler içinse danışman onayı aranacaktır.

• 6 Şubat tarihinden sonra ders listelerinde hiç bir gerekçeyle değişiklik yapılmayacaktır.

• Ders kayıt işlemlerinin öğrencilerin gereksinimlerini ve yükümlülüklerini doğru yansıtacak biçimde gerçekleştirilmesi tümüyle öğrencilerin sorumluluğundadır. “Bu dersi almam gerektiğini bilmiyordum”, “Bu dersi almama gerek olmadığını bilmediğim için fazladan almışım”, “Kimse bana bunu yapmam/yapmamam gerektiğini söylemedi” ve benzeri mazeretlere dayalı değişiklik/düzeltme talepleri hiç bir biçimde dikkate alınmayacaktır. Mağduriyetlerine yol açabilecek yanlışlardan kaçınmaları için, öğrencilerin ders seçimleri sırasında akademik danışmanlarının görüşlerine başvurmaları kuvvetle önerilmektedir.